Botanik Bahçe Gezisi – A Visit to the Botanical Garden

Scroll down for English

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesini Anadolu yakasinda oturanlar bilir. Henüz duymayan veya ziyaret edemeyenler için detaylı bilgi bu adreste:

http://www.ngbb.org.tr

Biz de geçen hafta bahçeye bir gezi yaptık. Aslında oglum daha bebekken gitmistik ama biz piknik yapıp sohbet ederken, kendisi temiz havayı alıp bütün ögleden sonra uyumuştu. Yani bahçeyi ilk kez uyanıkken görmüş oldu bu sefer :)

Ben bu bahçeyi çok beğeniyorum. Ülkemizde bu kadar güzel ve düzenli mekanlar gördükçe seviniyorum. Çocuklar için eşsiz bir mekan. Büyükler için de öyle. Kuş, su ve ördek sesleri içinde huzur bulunabilecek bir yer gerçekten. İstanbul’u ziyaret edenlerin belli başlı gezebileceği müze, tarihi yapı veya meydan tarzı turistik yerler listesine bu bahçe de eklenebilir.

Gezimiz çok eğlenceli geçti. Yanlış saat seçip öğlen sıcağında gitmeseydik daha fazla kalabilirdik. Sonbahara bir piknik planlayıp ayrıldık ama ördeklerin ayaklarımızın dibine kadar gelişi, sularla oyunlar, oyun alanları, kediler, çimenlerde çıplak ayak dolaşmamız gibi birçok anıyı oglum hergün tekrar tekrar anlattırıyor bana. Parka gittiğimizden beri kitap saati değil, parkı anlatma/anma saatleri yapıyoruz diyebilirim :)

We went to the local botanical park last week. It is one of the most beautiful places in the Anatolian side of Istanbul. The garden (Nezahat Gökyiğit Botanic Garden) provides a public service to preserve plant diversity, promote education and especially through exhibitions to demonstrate the crucial importance of plant diversity.

We enjoyed the visit so much that we talk about what we did in the garden at nights before going to bed. So the reading hour is replaced with ‘talking about the botanical garden’ hour for now . Our highligts are : walking barefeet on the grass, feeding the ducks and cats.

toddler

Yorum bırakın